Uvodna riječ

Dobro došli na web stranice Veleposlanstva RH u Pragu. Želja nam je da putem ove stranice češkim građanima i hrvatskim građanima u Češkoj pružimo informacije o radu i aktivnostima Veleposlanstva RH u Pragu, te damo korisne obavijesti iz konzularnih, gospodarskih i drugih područja rada Veleposlanstva. Također ćemo nastojati da vam ova stranca putem linkova bude prozor prema ostalim internet stranicama u Hrvatskoj.

Povijesti kontakti između Hrvata i Čeha bili su česti i bogati na raznim područjima. O tome svjedoče mnogobrojna imena umjetnika, znanstvenika i javnih djelatnika s češke i hrvatske strane koji su živjeli i stvarali u drugoj nacionalnoj sredini. Početkom 20. stoljeća te su veze i kontakti ojačani razvojem turizma i dolaskom Čeha na hrvatski Jadran. Slična kultura i jezik omogućavali su i omogućavaju stotinama tisuća Čeha da svake godine bez većih problema komuniciraju s hrvatskim domaćinima i obratno.

Biti će nam izuzetno drago ukoliko nas kontaktirate i svojim prijedlozima uputite kako da poboljšamo i proširimo sadržaj ove stranice.