Prag, 17. svibnja 2017.

Obavijest Ureda predsjednice RH hrvatskim iseljenicima

Veleposlanstvo RH u Pragu izvješćuje da će Ured predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović otvoriti svoja vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice u svijetu, dana 22.07.2017.g. Time Ured PRH želi odati priznanje važnoj ulozi koju je iseljena Hrvatska imala u razvoju Republike Hrvatske te zahvaliti svim hrvatskim zajednicama izvan Hrvatske na stalnoj potpori i pomoći. Predsjednica Republike prepoznaje značaj i ulogu hrvatske zajednice u inozemstvu te činjenicu da su iseljeni Hrvati pravi veleposlanici naše zemlje, koji su uvijek zdušno promicali svoju Domovinu i neumorno njegovali hrvatske tradicije i kulturu u svim dijelovima svijeta. Jačanje i razvoj hrvatskog zajedništva te jačanje suradnje iseljene i domovinske Hrvatske važno je za gospodarski i opći napredak Hrvatske.

Subota, 22.07. o.g. izabrana je u nadi da će mnogi pripadnici iseljeništva u to ljetno vrijeme biti u posjetu Hrvatskoj, ili će sudjelovati na drugim konferencijama, festivalima folklora i sportskim događanjima koji su zakazani u to vrijeme.

Kako bi to učinio zaista posebnim događajem, Ured PRH želi ugostiti pripadnike iseljene Hrvatske svih dobi iz cijelog svijeta.

Detaljan program događaja bit će naknadno objavljen na web-stranici Ureda PRH, zajedno s informacijama o prijavi te rokovima za provedbu registracije.