Prag, 31. listopada 2019.

Veleposlanica Ljiljana Pancirov otvorila u Pragu Hrvatsku poslovnu radionicu „Sell Croatia“

Ured Hrvatske turističke zajednice u Češkoj na čelu s direktorom Dubravkom Miholićem tradicionalno organizira hrvatsku poslovnu radionicu Sell Croatia u sklopu dvodnevnog međunarodnog turističkog sajma Czech Travel Market koji nije za širu javnost, već za turističke stručnjake. Na sajmu nastupaju samostalni turistički subjekti (turoperateri, toplice, hoteli, prijevoznici i drugi pružatelji usluga) koji predstavljaju svoje destinacije.
Hrvatski su turistički radnici (njih preko 50) bili iznimno zadovoljni obavljenim razgovorima. Za Čehe Hrvatska je još uvijek destinacija broj jedan. Sastav sudionika činili su  turoperateri, a drugu polovicu predstavnici hoteljera te dvije turističke zajednice – Zagreba i Međimurske županije. Riječ je o velikom odazivu, a posebno je zadovoljavajuća činjenica da osim gradova uz more, šest sudionika predstavlja ponude iz unutrašnjosti (među kojima su Međimurje, Zagreb i Tuhelj).
Predstavnici Međimurske županije potvrdili su interes da na svoju središnju svečanost vinara Urbanovo u svibnju 2020. pozovu službeno u posjet Južnomoravskog župana ne bi li približili ove dvije županije. Također su voljni proglasiti Češku zemljom gostom i predstaviti moravska vina.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana